Tillbaka på stenåldern

The Daily Show
Tags: Daily Show Full Episodes,Political Humor & Satire Blog,The Daily Show on Facebook



Mycket sevärt om genus i USA!

Eller frånvaron om genustänket, snarare....skrämmande hur folk ser på barnoch uppfostran!

Men programledaren verkar ha fattat galoppen åtminstone. Bra där! Göra stenåldersmänniskorna till åtlöje i tv! :-)

Blå klänning

Idag har jag shoppat lite till barnen. Skulle haft nåt till mig själv men som alltid är det roligare att köpakläder till barnen!

 Det blev i alla fall en blårandig tunika som min dotter ska ha som klänning. Hon älskar ju klänningar, och har inte särskilt många nu. Och ska man tvunget ha klänning, vilket är rätt skönt och bekvämt tillsammans med leggings om våren och sommaren, så kan man ju välja de allra minst flickiga och icke figursydda prinsessklänningarna.
Denna kommer från Lindex och kostar 80 kr.


 Sen hittade jag ett par lite roligare leggings på HM, färgglada och lekvänliga. Under femtiolappen kostade de nog.



Sen fyndade jag varsin pyjamas till barnen, för 50 kr stycket! Vill den ena ha en sak, ska ju den andra alltid oxå ha likadant, så det fick bli varsin Hello Kitty-pyjamas. Samma storlek till båda, 98/104! Nellies passade, men är egentligen en dubbelstorlek för liten. Hon kommer inte kunna ha den i höst. Robins var lite stor men inte så det stör.



 Lite kass bild kanske, men de är skitsöta i dem.=)


Robin fick även ett par nya skor, men vid första provningen hemma var han skitarg. Men det kan ha berott på att hans fötter fortfarande är helknasiga, även om de blivit bättre sen han var mindre. Jag gör ett nytt försök imorgon, och vill han fortfarande inte ha dem på sig så får jag lämna tillbaka dem.

Det var som dessa fast ljusrosa. Supersnygga tycker jag! Nellie har ett par cerise basketkängor med vita, gula och gröna prickar på.


 Några i min omgivning ifrågasatte i höstas/vintras (när jag började tänka på kläder ur genusperspektiv) varför jag inte tillät rosa till Nellie. Men nu efter att ha rensat bort det sockersöta och prinsessiga/figurnära och alla miljoner plagg som var rosa, och balanserat upp det med en garderob i regnbågens alla färger istället, så ser jag absolut inget fel med att ha några plagg rosa, vilket oxå var det svar jag gav på den frågan i vintras.

 Det gäller båda barnen. Kanske gillar jag extra mycket att klä Robin lite mer i rosa, eftersom jag med det "make a statement", så att säga, och jag har fått en del positiv respons på detta, bl a från nån förälder på dagis som sa att deras 4-åriga kille ville ha rosa, men fick inte för sin pappa (!!!) men nu såg mamman ju att Robin brukar ha rosa på sig, och det verkade öppna nån liten dörr på glänt iaf.

Och sen klär Robin himla bra i rosa oxå tycker jag. =) Han är skitsöt i det. =)



RSS 2.0