No poo´are i 4 månader!

Ja, nu har jag inte använt shampo på mer än 4 månader!

 Jag har testat lite olika balsam att tvätta med, fructis no silicone, naturell, och neutral, de finns att köpa på ica och ÖoB.

 Mitt har har nog aldrig mått såhär bra! 

 Om någon frågade mig för ett halvår sen vad jag skulle ta med mig till en öde ö, så skulle jag svarat: mina glansdroppar! jag var totalt beroende av dem, och utan några droppar av dem efter varje hårtvätt, så blev mitt hår frissigt och flygigt och otrevligt att ta i....

 Tilläggas bör kanske att jag inte hade använt balsam på jättelänge innan, och särskilt inte fructis, då mitt hår blev väldigt flottigt, platt och tungt av det. Jag hade alltid inpackning i vid varje tvätt.


 Ja, sen tvättade jag alltså med ett sista, "speciellt" shampo nån gång i februari i år, och därefter har jag bara tvättat med balsam.

 Håret är aldrig frissigt. Det är mjukt, väldigt blankt och friskt, och fullt av volym och jag kan inte sluta ta i det när det är nytvättat, det är en sån skön känsla!

 Jag tvättar håret ungefär var 3:e-4:e dag, det är då oftast lite fett i botten närmst ansiktet, men det beror förmodligen på att jag tvättar ansiktet med olja och det är nog oundvikligt att få olja i håret hur man än gör. Det finns alltid spår av olja på mina händer, typ. Och som sagt, jag gillar att dra händerna igenom mitt friska härliga hår. =)


 liksom det här med menskopp, så känner jag mig lurad. Jag fattar inte varför man hela livet blivit tvingad att ha i en massa onödiga och för håret skadliga kemiska ämnen, när det hela tiden funnits alternativ som är så mycket bättre!? 

 Varför vill man tvätta håret med shampo, när man vet att det torkar ut håret och döljer alla skador? Många utropar glatt att de har minsann ett jättebra shampo och håret blir såååå himla fint och blankt av det. Men det är ju bara en fasad! Håret blir minsann inte blankt och vackert, inte i verkligheten! Det man ser är en hinna som ligger utanpå hårstrået! Varför vill man skada sitt hår och dölja skadorna, när man kan behandla håret så mycket snällare, och då dessutom få ett verkligt blankt och friskt hår?

 Det är inte särskilt mycket merjobb med att tvätta med balsam. Det enda som krävs är 2 minuters massage i hårbotten medans man har i balsamet. Och det är väl rätt skönt, egentligen? =) Och du slipper ju ha i både shampo och balsam, så ett moment försvinner ju! Ja, i alla fall för mig, mitt hår verkar klara sig med en sorts balsam, andra måste ha i ett tvättbalsam för att få håret rent, och sedan en annan sorts balsam i längderna, som vårdar håret. Men jag klarar mig kanonbra med bara ett balsam. =)
 Jag sköljer alltid håret med kallvatten det sista jag gör innan jag duschat klart. Det stänger hårstråets fjäll och det blir lite blankare och mjukare.

 
 Mina barn har inte heller haft shampo i sitt hår på 4 månader. Faktum är att de knappt haft balsam i heller de senaste 2 månaderna. Det finns liksom ingen anledning, deras hår blir aldrig fett eller riktigt så smutsigt som vårt kan bli. Jag sköljer deras hår med vatten, och nån gång ibland får de en balsamtvätt, minus massagen och kallvattensköljen då det visst inte är så populärt.....=) 

 Det är inget fel på deras hår, om man nu skulle vilja tro det! Nej, de har oxå blankt, luftigt och vacker hår, och min förhoppning är att de aldrig ska använda shampo mer i hela sitt liv! =)


 

 

  

Menskopp

 Jag känner mig lurad. Varför har ingen berättat om denna för mig innan? Varför har jag svurit över fel storlek på tamponger, stela och prassliga bindor, läckage, bortslarvade tamponger när man som mest behöver det, och torra underliv, när det hela tiden funnits en sån här makalös lösning på alla mina problem????


Namnet är kanske inte så inspirerande.

 Men oj vilken uppfinning!

 För vem vill inte spara pengar, värna om miljön och värna om sin egen kropp, när det är så enkelt?

 Äckligt, tycker en del. Bökigt, snuskigt....Men faktum är att när man väl får in snitsen, så är det inte värre än att hantera en tampong. Och dessutom är det inte särskilt äckligt, tvärtom tycker jag det känns mer hygieniskt med m-kopp!

Mer finns att läsa om denna underbara uppfinning i silicon på www.menskopp.se. Passa på att besälla en du oxå!

 


RSS 2.0