Godaste saftigaste kanelbullarna
Ett lite annorlunda recept på kanelbullar kanske. Men oj så goda de blev, trots de till synes obetydliga förändringarna från standardreceptet! Saftiga och mjuka, inte bara som nybakta, utan även som tinade och micrade. 5 dl |
50 gram |
1,5 dl |
0,5 tsk |
1 st ägg |
15 dl |
125 gram | ||
1 st | ||
Fylllning |
||
250 gram | ||
2 dl | ||
2-3 msk |
Tillagning
40 - 50 bullar
1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.
2. Tillsätt socker, salt och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
3. Vispa ihop fyllningen med elvisp/hushållsassistent, börja med smöret så att det mjuknar innan du häller i resten av ingridienserna.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.
5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar.
6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
8. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.
Sjuuuukt goda!!!!
1. Ljumma mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.
2. Tillsätt socker, salt och det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Klicka i smöret. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
3. Vispa ihop fyllningen med elvisp/hushållsassistent, börja med smöret så att det mjuknar innan du häller i resten av ingridienserna.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två delar.
5. Kavla ut varje del till en platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar.
6. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20–30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
8. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Låt bullarna svalna övertäckta med bakduk.
Sjuuuukt goda!!!!
Kommentarer
Trackback