Stolt baddarförälder!



Ungen tog sitt första simmärke idag! Undrar vem som är mest stolt, hon eller jag????


 Vi har bara gått på Babysim och en termin på Familjesim, sen ett lååångt uppehåll då vi bara badat själva, så att säga. Framförallt nu i somras så började hon våga mer och mer i vattnet, och tycker det är vansinnigt kul, så vi kände att det kanske var dags för simskola nu då.

 Vi började först i "Baddaren"-gruppen, men där gick mest väldigt försiktiga barn som knappt hade nån vattenvana alls, och efter ett par gånger med en massa alldeles för lätta övningar och noll stimulans, så bytte vi uppett steg, till gruppen Grodan.
 Till en början verkade hon inte passa riktigt in där heller, eftersom de flesta barnen var äldre (hon nyss fyllda 4) och betydligt mer kunniga, och det var tydligen lite svårt med tilliten till simlärarna märkte vi, plus att hon var osäker och därmed blev väldigt uppskruvad. Hon kunde knappt lyssna på dem, och när hon väl lyssnade ville/vågade hon inte göra något som de bad henne göra.

 Men nu efter 3 gånger har det nog lossnat, verkar det som. Vi har övat en gång när hela familjen var och badade, och sen har vi pratat en del om allting, läst en jättebra bok om simskola, "Lilla Sim-Skolan" av Sofi Hjort och Lisa Sollenberg, plus att jag på väg dit idag bad henne vara lite lugnare i bassängen och lyssna på lärarna.

 Och det verkar ha gjort susen, allting!

 Hon var lugn och lyssnade, och gjorde tre övningarna som krävdes för att ta Baddarmärket: doppa huvudet under vatten 5 gånger, blåsa ut luft under vattnet fem gånger, och glida fram på magen i fem sekunder med ansiktet ner i vattnet. De två första klarade hon direkt, den sista fick hon öva på ganska många gånger innan hon kunde.

 Och som sagt, vi är sjukt stolta!

 Så himla ROLIGT att hon gör så stora framsteg! Min älskade 4-åring. :-)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

Länk:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0